Fire forbindelser kobler Viborg Baneby sammen med Viborgs midtby

Fremover bliver der flere muligheder for gående og cyklister for at komme til og fra Viborg Baneby. To broer og to tunneller gør det let og sikkert at krydse banen.

Fire forbindelser

De fire forbindelser, du kan glæde dig til, er:

Hærvejsbroen: Broen bliver en attraktiv forbindelse mellem Banebyen og Viborg midtby for cyklister og gående. Broen forventes klar til brug i slutningen af 2018. Broen bliver opført i sammenhæng med Midtbyens Gymnasium. Læs mere her

Perronbroen: Ny perronbro for gående og cyklister stod klar til brug i august 2016. 

Tunnel ved Alhedestien: Alhedestien og Himmerlandsstien forbindes med en tunnel under jernbanen ved Regionshospitalet. Tunnel og stier kan benyttes af gående og cyklister, og forbindelsen stod klar til brug i december 2017.

Tunnel ved Banebystien: Den kommende Banebysti gennem Banebyen føres gennem en tunnel under jernbanen, så der bliver en forbindelse til Søndersø fra Banebyen. Stien er for gående og cyklister, og stien forventes klar til brug i 2019/20.

Perronbro, tunnel ved Alhedestien og tunnel ved Banebystien er en del af et projekt om etablering af en ny vej i området – Banevejen. Læs mere om Banevejen

Først bliver det skidt, så bliver det godt
Arbejdet med at anlægge de fire forbindelser kan desværre ikke undgå at give forstyrrelser og gener for de borgere, der bor og færdes i området.
Viborg Kommune arbejder på at gøre generne så små som muligt.

Følg udviklingen af Viborg Baneby på www.viborgbaneby.dk.

Sidst opdateret: 22.01.2019