Banevejen

Viborg Kommune anlægger en ny vej, Banevejen

Åbning af Himmerlands- og Alhedestien på Viborg Station
Onsdag den 15. november 2017 forbindes Himmerlandsstien og Alhedestien på Viborg Station. Det sker, når Himmerlandsstien åbnes fra remisen til stationsbygningen, og Alhedestien åbnes fra Klostervænget til stationsbygningen.

Herefter kan man cykle hele vejen fra Løgstør til Herning på stier, der ligger på nedlagte banespor. Se kort over stierne  

Alhedestien er Cykelrute 21, og Himmerlandsstien er Cykelrute 35. Der er en række naturoplevelser langs stierne. Læs mere om disse på Himmerlandsstien og Alhedestien.

 

Se ny film fra august over Banevejsprojektet
På filmen kan du se, at der nu er kommet asfalt på Banevejen fra Banegårds Alle til Regionshospitalets vest-ende. Der er lavet en midlertidig vej fra Banevejen til Banegårdspladsen, der giver adgang til P-pladser ved svømmehallen.
 
Banevejens forløb
Vejen skal forløbe fra Banegårds Alle til Gl. Århusvej. Vejen forventes anlagt i 2016/17.

Vejen kommer til at ligge på sydsiden af stationsbygningen. For at skabe plads til dette, flyttes spor 1 mod syd til perronen ved spor 2. Der er herefter adgang til sporene via perronbroen.

Alhedestien og Himmerlandsstien føres helt ind til stationsbygningen via tunneler.

Regionshospitalet Viborg er ved at bygge en ny hovedindgang og akutmodtagelse på sydsiden af hospitalet. Banevejen skal trafikbetjene de nye forpladser til hospitalet og det nye P-hus.

Sidst opdateret: 13.11.2017