Viborg Baneby inspirerer i Malmø

Byplanlæggere fra hele landet hørte på årets Byplanmesse i oktober om udviklingen af Viborg Baneby og det gode samarbejde, der er mellem private aktører og kommune i Banebyrådet.

Hvert år mødes hundredvis af byplanlæggere og politikere fra hele landet til Byplanmøde for at dele viden og erfaringer om byplanlægning. I oktober blev årets Byplanmøde holdt i Malmø i Sverige med temaet ’Byer under forvandling’.
Her var Rikke Gramstrup, projektleder for Viborg Baneby, Viborg Kommune, og Johannes Stensgaard, formand for Boligselskabet Sct. Jørgen, inviteret til at deltage med en stand om Viborg Baneby.

Stor interesse for Banebyen
På standen fortalte Rikke Gramstrup og Johannes Stensgaard om Viborg, udviklingen af Banebyen og præsenterede de forskellige projekter, der er i gang – herunder f.eks. Banebroen, nyt gymnasium og nyt plejecenter.

- Vi fortalte vidt og bredt om Viborg og Banebyen, og der var mange, der var interesserede i at høre om vores erfaringer og om vores samarbejde i Banebyrådet, fortæller Rikke Gramstrup.

Godt samarbejde
Siden år 2014 har de største grundejere, investorer og kommunen løbende mødtes i Banebyrådet.

- Der er stor enighed blandt medlemmerne i Banebyrådet om, at Banebyrådet er en succes, og at samarbejdet skal fortsætte. Det har blandt andet givet et godt netværk mellem medlemmerne og en kortere afstand til kommunen. Så vores råd på byplanmessen var: Gør det!, siger Rikke Gramstrup.

Johannes Stensgaard er også glad for den gode dialog, der har været i Banebyrådet:

- Jeg er helt sikker på, at mange andre byer kan have gavn af at gøre som Viborg, siger han. 

Læs mere om Byplanmessen 2016

Læs mere om Banebyrådet

Sidst opdateret: 29.03.2017