Banevejen

Viborg Kommune anlægger en ny vej, Banevejen

Banevejen åbner til P-hus 14. juli 2017

Anden etape af Banevejen åbner 14. juli 2017 på strækningen fra Banegårds Alle til Regionshospitalets P-hus. Banevejen skal fungere som adgangsvej til både svømmehallen og P-huset. P-huset kan derved tømmes hurtigere end i dag, og kødannelserne på Toldbodgade og Sct. Jørgens Vej bliver mindre. Du kan se adgangsvejen her.

 

Adgangen fra Banevejen til Banegårdspladsen med svømmehallen er kun midlertidig og fjernes igen, når Midtbyens Gymnasium er færdig. Vejen er ensrettet fra Banevejen til rundkørslen ved Jernbanegade, og giver adgang til korttids p-pladserne syd for svømmehallen, handicappladserne foran svømmehallen og taxi.

 

Når der er adgang til P-huset fra Banevejen, lukkes den midlertidige adgangsvej fra Pakhusvej over busdepotet til P-huset. Busdepotet renoveres med nyt asfalt i løbet af sommeren.

 

Banevejen åbner på hele strækningen fra Banegårds Alle til Gl. Århusvej i løbet af efteråret 2017.


Se ny film fra april over Banevejsprojektet
På filmen kan du først se den nye Stationsparkering på sydsiden af sporene. Herefter vises den nye tunnel til Himmerlandsstien. Du kan også se byggemodning af grunden til Midtbyens Gymnasium samt Banevejen, der begynder at tage form.

Banevejens forløb
Vejen skal forløbe fra Banegårds Alle til Gl. Århusvej. Vejen forventes anlagt i 2016/17.

Vejen kommer til at ligge på sydsiden af stationsbygningen. For at skabe plads til dette, flyttes spor 1 mod syd til perronen ved spor 2. Der er herefter adgang til sporene via perronbroen.

Alhedestien og Himmerlandsstien føres helt ind til stationsbygningen via tunneler.

Regionshospitalet Viborg er ved at bygge en ny hovedindgang og akutmodtagelse på sydsiden af hospitalet. Banevejen skal trafikbetjene de nye forpladser til hospitalet og det nye P-hus.

Sidst opdateret: 10.07.2017